Ton Veldkamp

Ton Veldkamp

Van oorsprong maatschappelijk werker met voortgezette sociaal-pedagogische opleiding en eerstegraads onderwijsbevoegdheid. Nadien opleidingen gevolgd op het terrein van de gezinstherapie, pedagogiek, psychologie en psychopathologie van kinderen en jeugdigen. In 1994 afgestudeerd in het Nederlands recht. Speciale aandachtsgebieden in studie en werk zijn kindermishandeling en seksueel misbruik van kinderen, het (medisch) beroepsgeheim en privacywetgeving, familie- en jeugdrecht, alsmede de doorwerking van het Verdrag inzake de Rechten van het Kind in het Nederlands recht.

Na actief te zijn geweest in de eerstelijns hulpverlening en in diverse functies binnen de jeugdbescherming sinds 1998 werkzaam als zelfstandig trainer/docent, adviseur/consultant en onderzoeker in binnen- en buitenland.


Annelies Hermans

Annelies Hermans

Gestart als maatschappelijk werker in de jeugdbescherming heeft zij in binnen- en buitenland gewerkt met en voor kinderen in de knel. Na haar studie Nederlands recht (2000) heeft zij onder meer als beleidsmedewerker in de jeugdbescherming en als docent (geweld in het gezin en familie- en jeugdrecht) verbonden aan een hogeschool gewerkt. Zij was betrokken bij ontwikkeling van trainingen voor professionals in het complete spectrum van de jeugdzorg. In haar mediationopleiding heeft zij zich verder bekwaamd als conflictbemiddelaar.
Speciale aandachtsgebieden zijn kindermishandeling en seksueel misbruik van kinderen, privacywetgeving (in de context van gegevensuitwisseling tussen ketenpartners), positie van kinderen in (v)echtscheidingen, waarbij de doorwerking van het Verdrag voor de Rechten van het Kind leidend is.

Zij heeft tot 2005 als zelfstandige gewerkt in Wise Mediation en training. Sinds 2003 is ze werkzaam als trainer/docent en adviseur bij Veldkamp Training en Consultancy.